images/fade/fade1.jpg

De laatste tijd was ik niet tevreden over de print kwaliteit van mijn delta printer. Het printen was niet mooi strak. En varieerde nog al eens in hechting van de lagen onderling. Met software kon ik het probleem niet oplossen. Andere PLA hielp ook niet. De nozzel gereviseerd zonder resultaat. Het probleem werd veroorzaakt door een versleten tandwieltje van de extruder. Hierdoor werd het Filament niet goed aangevoerd. Waardoor de druk in de nozzel varieerde. De printer had volgens de uren teller 500 uur geprint en was aan revisie toe. Zo zie je maar weer je bent nooit te oud om wat te leren.

Inmiddels heb ik een dubbeldrive extruder aandrijving in China gekocht. Deze voldoet prima en is ook zeer geschikt om in de zelfbouw Marnic printers toe te passen. Het filament wordt via twee tandwieltjes met een 1 op 3 vertraging aangedreven. Geheel van metaal. Voor € 20 heb je professionele aandrijving waarbij je de bestaande stappenmotor weer kunt gebruiken.

Ze dubbel drive extruder is te vinden op: https://www.aliexpress.com/item/4000608604486.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.79c54c4dIclzrf

(Jan Kappers) –hcc!3D Apeldoorn)