images/fade/fade1.jpg

24-9-2019 - Leden van de 3D-werkgroep Delft testen momenteel het 3D-tekenprogramma ONSHAPE door allemaal hetzelfde model te tekenen. Op de bijeenkomst in oktober worden de ervaringen met het programma besproken en ook vergeleken met Fusion 360. Omdat ONSHAPE een online webapplicatie is kan elke 3D-er in Nederland vanuit huis meedoen aan deze test.
Om mee te doen; Lees meer.... 

Op verzoek van de leden van de 3D-werkgroep Delft werd door Henk de Vlaam (gepensioneerd fijnmechanisch constructeur) in september een zeer informatieve presentatie gegeven over het 3D-tekenprogramma Onshape.

Het programma heeft veel overeenkomst met Fusion 360. Het grootste verschil is dat Onshape niet op een PC geïnstalleerd hoeft te worden. Het is net als bijvoorbeeld Google-docs een webapplicatie waarmee online 3D-modellen gemaakt en bewerkt kunnen worden.

Het grote voordeel van Onshape is dat het het enige programma is waarmee vanuit huis gezamenlijk aan een 3D-model en -tekening gesleuteld kan worden. Ook bij problemen met het werken met Onshape kan men elkaar vanuit huis helpen. Ideaal voor alle 3D-werkgroepen in Nederland.

Henk de Vlaam heeft speciaal voor de 3D-werkgroep Delft (maar dus ook voor alle 3D-werkgroepen in Nederland)  een cursus samengesteld om kennis te maken met het programma.

Open de diapresentatie via de hyperlink: 

 Workshop Onshape

De workshop begint uit te leggen hoe je een account aan kan maken van het programma Onshape.

Daarna kan je gelijk jouw eigen werkstuk (document) aanmaken en een naam geven. Als je daarna het programma stopt blijft je werkstuk (tot zover je gekomen bent) bewaard op de servers van Onshape. Opnieuw inloggen kun je doen met googelen op bijvoorbeeld 'Sign in Onshape' (of met https://cad.onshape.com/signin) en kun je verder gaan met waar je gebleven was.

Door op je scherm zowel de workshop als het programma Onshape te openen kun je afwisselend de workshop volgen en omschakelen om het zelf te proberen.
Om snel om te schakelen kun je onderaan in het scherm van de diapresentatie het beste kiezen voor NIET volledig scherm.

Mocht je nog vragen hebben dan kan dat via onze Discussiegroep. Waarschijnlijk krijg je nog sneller antwoord via het forum https://forum.onshape.com/.

Nog vragen Stuur een e-mail aan Leo Bijvoet ( emailto )